Superkidz – documentaire over assertiviteit

Korte documentaire over de Superkidz cursus 
In het najaar van 2020 heeft Superkidz meegewerkt aan een documentaire over assertiviteit.

Lees meer

De jeugd van tegenwoordig.

“De jeugd van tegenwoordig houdt van luxe, heeft slechte manieren, veracht alle gezag en toont geen respect. De jeugd praat als ze zouden moeten werken. Jongeren spreken hun ouders voortdurend tegen, kletsen in gezelschap, schrokken hun eten naar binnen en tiranniseren hun leraren.”

Superkidz – wat wil jouw kind je vertellen?


Superkidz - kind - gedragsproblemen

Al je gedrag heeft een reden.

Hoe ontstaan gedragsproblemen? Ten eerste is het goed om je te realiseren dat al je gedrag een reden heeft. Er bestaat geen doelloos gedrag. Met ons gedrag willen we wat vertellen. Soms weet je die reden bewust, maar heel vaak zit het ergens in je onderbewustzijn. Je hersenen weten lang niet altijd wat je je nu eigenlijk willen vertellen.

Lees meer

Superkidz – vallen en opstaan

Dreams-Walt-Disney-narrow

sub_deelHet begin…
In februari 2011, dus ruim vier jaar geleden, ontmoetten Sandra en ik elkaar tijdens een weekend voor Journey-therapeuten. Tijdens dit inspirerende weekend kwamen we er achter dat we beiden eenzelfde droom koesterden. We wilden beiden graag met kinderen werken. We wisten dat veel kinderen zichzelf mentaal blesseren in hun jonge leven. Gewoon, omdat ze vanwege hun jonge leeftijd de vaardigheden en het inzicht missen om die blessures te voorkomen of te verhelpen. Vanuit onze ervaring en competenties wisten we ook dat kinderen snel kunnen herstellen van de schade die zij onvermijdelijk oplopen in het leven, als ze de juiste ondersteuning krijgen. Wij wilden kinderen graag helpen op het moment zelf. Waarom jarenlang worstelen en uiteindelijk je problemen als volwassene bij een therapeut oplossen? Daar komt nog bij dat een kind zich ook nog sneller en effectiever laat helpen dan een volwassene.

Lees meer

Effectief klassenmanagement: meer plezier in de klas!

handen_in_het_haar

Het is weer zover!
Je staat voor de klas en je weet niet wat je vandaag met je groep kinderen aan moet. Ze hangen op de stoelen, kijken uit het raam, zijn niet stil te krijgen, niet aanspreekbaar of ronduit dwars. En net nu er vandaag een ellenlang lesprogramma op het digibord staat.

Lees meer

Kinderen en emoties: hoe je kind kan sprankelen

Kind-emoties-s

Vreugde en blijdschap, verdriet, pijn, angst, teleurstelling, boosheid, agressie…
Kinderen beleven een heel spectrum aan emoties. Het beleven van emoties is een normaal verschijnsel in de natuur. Het niet kunnen ervaren van emoties kan de oorzaak zijn van allerlei ongewenste problemen: migraine en andere lichamelijke kwalen, maar ook depressie, agressie, extreme geslotenheid of ongeremdheid en zelfs neiging tot zelfmoord.

Het is daarom essentieel dat kinderen hun emoties kunnen ervaren, benoemen en uiten.

Lees meer

Superkidz op NOT

NOT2015
 
 
Superkidz is exposant op de onderwijsvakbeurs NOT 2015, 27 t/m 31 januari 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht. Schrijf het alvast in uw agenda. U bent van harte welkom bij onze stand (Hal 8, stand E014). Voor gratis toegang tot de NOT kunt u zich registreren via deze link

 

Pharell Williams over dromen

Pharrell Williams
Eerder deze week zag ik een uitzending van Oprah Winfrey, waarin zij Pharell Williams interviewt.
Voor degenen die niet weten, wie Pharrell Williams is: dat is de zanger van ‘Get Lucky’ en ‘Happy’, waarmee hij in 2013 in één klap een wereldster werd.
Pharrell Williams verteld bij Oprah over het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho. (Absoluut een boek om te lezen overigens… – red.)
En passant vertelt hij in het interview precies datgene wat wij kinderen willen leren :

Lees meer