Voor ouders

Als ouder wil je graag dat je kind zich fijn en blij voelt, dat je kind vertrouwt op zichzelf en dat zij vrienden heeft.

Soms heeft een kind een extra duwtje in de rug nodig. Soms heb je als ouder ook behoefte aan kennis om je kind beter te kunnen begeleiden.

Vaak kan er met kleine aanpassingen in communicatie, lichaamshouding of energie een verschil ontstaan in de onderlinge rolverdeling.

Voor ouders biedt Superkidz de onderstaande activiteiten.

In deze ervaringsgerichte, interactieve en toegankelijke gezinsworkshop geeft Superkidz jouw gezin inzicht in het systeem, het rollenpatroon, de onderlinge communicatie en in het individu. Je leert jezelf en elkaar beter kennen en vanaf dat punt ga je de ander beter begrijpen.

Tijdens de gezinsworkshop koppelt Superkidz terug wat ze zien bij de ouder(s) en het kind. Dat geeft helderheid over de eigen opstelling richting de ander. Als je bepaald gedrag bij je kind ziet dat je graag wilt veranderen, dan zal je daar als ouder ook in moeten veranderen.

Opvoeden is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Het daagt je uit en geeft voldoening. Elk kind is anders en het vergt van jou als ouder veel creativiteit om hier goed mee om te gaan.

Ouders kunnen elkaar helpen met de opvoeding. Het is soms alleen al fijn te horen dat je niet de enige bent met ruziemakende kinderen. Leer van elkaar! Een opvoed-idee van jou kan misschien wel heel waardevol zijn voor een ander gezin.

Call Now Button