Wat anderen over ons zeggen

“Onze zoon van bijna tien heeft veel gehad aan de cursus van Superkidz. De aanwezigheid van de andere kinderen in de groep deden hem beseffen dat hij niet de enige was die het soms moeilijk heeft. Dat alleen hielp al. Daarnaast zorgde de professionele begeleiding ervoor dat hij handvatten kreeg om goed om te gaan met zijn moeilijkheden, waardoor hij nu een basis heeft waar hij levenslang op terug kan vallen. Heel waardevol! Deze cursus zou ieder kind moeten doen, want niemand is gevrijwaard van moeilijkheden in het leven.”

“Onze zoon heeft het fijn gehad, hij wil volgend jaar weer! 🤩 Dus dat zegt genoeg! Toen ik hem vroeg wat hij het leukste onderdeel van het kamp vond zei hij: ‘Het praten met elkaar’. 😁 Wij gaan hier ook weer fijn samen met hem over verder praten, met mooie aanknopingspunten, hoeden enzo …. 👍”

“Elin zal dit kamp denk ik nooit meer vergeten. Een kamp met geweldige leuke, gekke, maffe activiteiten en een kamp met spannende en confronterende activiteiten.”

“Onze zoon heeft deelgenomen van de cursus. Wij zijn hier heel erg tevreden over.
Het is een geweldig team dat alle tijd en aandacht heeft voor je kind. Ze luisteren en laten je kind zelf meedenken aan een oplossing. Nu de cursus klaar is kan onze zoon zich goed redden.

Het kamp is ook geweldig. Eerst wel erg spannend, maar met dit team vol energie heeft hij een paar geweldige dagen gehad die hij nooit meer vergeet.

Wij als ouders hebben er ook veel van geleerd. We kregen elke week een verslag met wat ze gedaan hadden en hoe wij er thuis op konden reageren en hoe we dit in de toekomst mee verder kunnen.

Het is een leuke cursus waar je echt heel erg veel aan hebt.”

“Vanaf de eerste intake wordt gelijk duidelijk dat het belang en de wensen van het kind voorop staan. Waar loopt hij/zij tegenaan en waar kan Superkidz bij helpen. Daarnaast is er ook een stuk feedback en tools die de ouders tijdens maar ook daarna kunnen inzetten.
Ondanks dat er hard gewerkt wordt en het soms een emotionele rollercoaster kan zijn, slagen ze er bij Superkidz om dat zo te doen dat het alsnog een feestje is om naar de training te gaan. Wij kijken samen met Vince dan ook terug op een geslaagde 10 weken en vonden het contact voor, tijdens en na deze periode erg prettig.”

“Wij hebben de cursus als zeer prettig ervaren, mede door de deskundige begeleiding van Sandra en Leon. Onze zoon heeft met enthousiasme deelgenomen aan de opdrachten en de oefeningen. Wat erg handig is voor de ouders, is de reader van Superkidz. Hierin staat vermeld hoe de cursusbijeenkomsten gaan verlopen en ook handige tips. Wat wij als ouders heel prettig vonden, was het verslag dat halverwege de cursus werd aangeboden. Hierin herkenden wij onze zoon volledig in. Fijn om hierin ook een aantal tips te krijgen”.

“Superkidz biedt leuke en uitdagende oefeningen, waar mijn leerlingen echt wat van hebben opgestoken.
Superkidz bedankt!”

“Vijf sterren! Karlijn heeft er veel van geleerd!!”

“Onze jongste dochter van 8 kon zich moeilijk openstellen; op het moment dat ze emotioneel (gekwetst, boos, verdrietig) werd, kon ze maar moeilijk aangeven wat haar dwars zat en vooral ook waaróm.
Wij, haar ouders, wilden haar iets geven waardoor ze zichzelf wat meer kon helpen. Een therapie vonden we net even te zwaar. Toen maakten we kennis met de Superkidz cursus. Een aantrekkelijke, laagdrempelige manier om jezelf en anderen te leren kennen. Door ‘leuk en serieus’ met elkaar te combineren heeft onze dochter geleerd dat ze meerdere instrumenten tot haar beschikking heeft om met situaties om te gaan. Tijdens de cursus maar ook nu ruim een maand later merken we nog steeds het positieve verschil. Dank je wel Leon en Sandra voor jullie prettige en deskundige begeleiding.”

“Toen ik ongeveer 3 jaar geleden met de cursus van Superkidz begon, vond ik het in het begin heel spannend. Maar later, toen ik iedereen beter leerde kennen, vond ik het heel leuk om heen te gaan!
Zelf heb ik het heel erg als helpend ervaren, want ik heb er nu nog steeds profijt van. Ik was eerst verlegen en onzeker en door deze cursus leerde ik andere ervaringen kennen! En ik ben nu veel opener en socialer geworden. Leon en Sandra zijn heel aardig en begrijpen je als je iets moeilijk vindt.
Ik heb geleerd om zelf het initiatief te nemen en voor mezelf op te komen. Deze cursus heeft me zeker heel erg goed geholpen om mezelf te veranderen. Dank jullie wel!”

“Ik vond het heel leuk bij Superkidz. Sandra en Leon zijn echt heel aardig en we deden allemaal leuke oefeningen.
Doei!”

Ouders en opvoeding

“Door een bijzondere thuissituatie en een recente verhuizing zat onze dochter van 7 slecht in haar vel. Ze was onzeker en had een laag gevoel van eigenwaarde, die ze soms probeerde te verstoppen door moeilijke situaties te vermijden, de clown uit te hangen of juist erg in de slachtofferrol te gaan zitten. Dat maakte het voor haarzelf er niet makkelijker op.

Tijdens het traject van Superkidz hebben we haar opener zien worden, met iets meer zelfvertrouwen, rustiger. En dat heeft direct weer een positieve wisselwerking met haar omgeving. We zien een vrolijker en zelfverzekerder meisje!

En de bijeenkomsten van Superkidz heeft ze altijd heel erg leuk gevonden!”

sociale vaardigheden en vriendschap

“Wij zijn erg blij dat onze zoon heeft meegedaan aan de cursus van Superkidz.

Hij heeft geleerd dat spannende situaties achteraf vaak meevallen. Hij is echt krachtiger geworden en weet nu beter hoe te reageren in een vervelende situatie. Het is ok om iets spannend te vinden, maar hij kan nu meer in zijn eigen kracht staan en dat je je niet klein hoeft te voelen/maken.

Als een kind vervelend doet naar hem toe, weet hij nu beter te reageren zodat hij nu haast niet meer gepest wordt.

Ook  is er veel aandacht besteed aan praten over gevoelens. Dit is voor hem heel goed geweest om vervelende gevoelens niet weg te stoppen maar ervaren dat erover praten juist oplucht. Hij heeft ontdekt dat we allemaal dezelfde gevoelens hebben en hij kwam erachter dat je denkt dat anderen je raar vinden, maar dat dit vaak helemaal niet zo is.

Onze zoon moet echt nog veel leren, maar in de cursus heeft hij al veel geleerd en zowel hij als wij hebben handvatten gekregen om verder te kunnen. Als ouder kun je je kind veel leren maar ook veel niet.

Bedankt Leon en Annemiek!!”

sociaal-emotionele ontwikkeling, zelfvertrouwen, weerbaarheid, superkids, superkidz

“Ik zie een stralende dochter na de bijeenkomsten, die openhartig vertelt over Superkidz. Wat groeit ze en vindt ze het fijn om op deze manier aan haar zelfvertrouwen te werken! We zijn blij dat we jullie gevonden hebben!”

“Onze zoon heeft in de training geleerd dat er een verschil zit tussen boos zijn en verdrietig zijn. Hij heeft minder boze buien omdat hij sneller kan aangeven dat hij ergens mee zit. Het is een mooi begin en we weten nu beter op welke manier we hem kunnen ondersteunen.”